Over ons

Assalaamualaikum wa rachmatullaah wa barakaatuh

 

PPME Den Haag is letterlijk vertaald uit het Indonesisch: Vereniging van Moslim Jongeren in Europa. Het feit dat het een Indonesische afkorting is (van Persatuan Pemuda Muslim se-Eropa) geeft al aan wat een andere achtergrond is van de vereniging: Indonesisch. Compleet: wij zijn een vereniging van Indonesische Moslims in een Nederlandse context, in dit geval in Den Haag.

 

Als afdeling van de landelijke vereniging volgt Den Haag de gezamelijke doelstelling, namelijk: het in stand houden en versterken van het Islamitische geloof in een Nederlandse omgeving. Wij volgen de geloofsleer van Ahlus Sunnah wal Djamaa'ah en de Islambeleving volgens Indonesische tradities.

 

Onze activiteiten zijn geconcentreerd op de zaterdagen en vinden plaats in moskee Al Hikmah (zie link 'Contact').

 

Afhankelijk van de seizoenen beginnen de bijeenkomsten op verschillende tijden, in ieder geval rond het 'asr-gebed. Er wordt samen gebeden en samen gegeten. Lezingen worden gegeven in verschillende groepen: voor kinderen, voor Nederlandstalige jongeren, voor Nederlandstalige ouderen en voor Indonesischtalige ouderen.

 

De vereniging heeft daarnaast verschillende activiteiten, zowel gericht op de leden als op andere moskeebezoekers, danwel niet-moslims.