Minister Verdonk bezoekt Al-Hikmah

Na een videopresentatie over de activiteiten van de moskee en een toelichting van de imam vond een kringgesprek plaats. De minister sprak onder meer haar tevredenheid over de openheid en ruimte die de moskee biedt voor mannen en vrouwen, jong en oud en ook voor mensen met een andere achtergrond.

Voor meer informatie klik onderstaande link http://www.justitie.nl/actueel/nieuwsberichten/archief-2006/Minister-Verdonk-bezoekt-al-Hikmah-moskee.aspx

Openingstoespraak werkbezoek Verdonk aan moskee Al-Hikmah op 28-8-2006

Met de letterlijke vertaling van de naam Islam, vrede, groet ik u: assalaamu�alaikum, vrede zij met u allen.

Wij zijn vandaag in moskee Al-Hikmah bijelkaar op verzoek van de minister van Integratie, mevrouw Verdonk. Wij heten haar dan ook van harte welkom. Hoewel het de bedoeling en de wens van de minister is een informele ontmoeting met onze gemeenschap te onderhouden, hebben we ter goed verloop van deze ontmoeting toch het een en ander voorbereid. Een ontmoeting als deze komt maar zelden voor, en als we deze gelegenheid niet goed gebruiken, dan zullen we slechts terug kijken welke kansen wij gemist hebben. Helemaal waar het gaat om onderwerpen als integratie en islam in de Nederlandse samenleving zullen wij uit de kast moeten halen hoe wij als Indonesische gemeenschap hiermee omgaan. Niet zozeer om te voldoen aan een beeld dat de minister van integratie danwel de Nederlandse regering, graag wil zien, maar eerder om te laten zien dat de verhouding tussen integratie, Islam en Nederland meerdere gezichten kent. Vandaag zal de minister in vraaggesprek gaan met ons, Indonesiers, en andere vertegenwoordigers van verschillende groepen die naar deze moskee komen: een bonte gezelschap van Nederlanders, Marokkanen, Surinamers, Maleisiers en Bruneiers, en nog vele andere afkomsten. Namens de organisatie spreek ik de hoop uit dat u na deze middag een kleurrijker beeld heeft van integratie en Islam in Nederland.